Waarom succesvolle traders nederig zijn

Traden is een van de meest lonende vaardigheden, maar moeilijk te beheersen. Het handelsproces kan frustrerend zijn omdat je onderweg mislukkingen zal ervaren om een professional te worden. 

Als het goed gaat, heb je natuurlijk de neiging om het te vieren. Dit is menselijk, en het is inderdaad belangrijk om kleine successen te waarderen.  

Maar het zal niet lang duren voor je overmoedig wordt. Een reeks winst-trades kan je ego opblazen en je begint te denken dat je de top hebt bereikt.  Als je je in deze situatie bevindt, raad ik je aan bang te worden in plaats van je te verheugen. 

Klinkt belachelijk? 

Ken je verhalen van handelaren die er niet in slaagden hun winst te handhaven en uiteindelijk alles verloren? 

Daar kunnen vele redenen voor zijn, zoals veranderende marktomstandigheden, overmoed, egocentrisch handelen, enz. 

Daarom proberen succesvolle handelaren nederig te blijven. 

Als trots je rationeel denken in de weg staat, kan dat leiden tot een verandering van je levensstijl. Je kunt de neiging krijgen om veel geld uit te geven, op te scheppen en domme beslissingen te nemen.

Je zult jezelf normen opleggen die je nauwelijks kunt naleven. Met zo'n druk om te presteren zal je moeite hebben je emoties onder controle te houden, wat uiteindelijk je trading zal beïnvloeden. 

In tegenstelling daartoe helpt nederig te blijven.

Dan besef je dat zowel succes als mislukking niet blijvend zijn. Je richt je meer op het verbeteren van je handelsvaardigheden. Het is de zekere manier om in de markt het hoofd boven water te houden. 

Blijf nederig. Dit is de "middenweg" van een profitabele trader.

Back to blog