Is scalpen goed voor beginners?

De meeste beginnende handelaren denken dat je snel geld kan verdienen op de beurs.

Dit is niet verkeerd.

Zij denken dat een eenvoudige scalping-strategie de enige manier is om een onmiddellijk voordeel uit de markt te halen, wat niet juist is.

Scalpen is een proces om winst te maken uit de korte termijn koersbeweging van een handelsinstrument. Scalpers wachten tot een bepaalde marktconditie zich voordoet en stappen dan in de trade.

Alle beginners en alle gevorderde traders zien dezelfde grafiek, maar beginners verliezen meestal geld met scalpen.

Waarom?

De grootste fout die beginners maken met scalpen is dit:

Zij handelen op de 5-minuten of 1-minuut grafiek en zoeken naar snelle bewegingen van 5-15 pips (of tics). 

Professionele traders daarentegen besteden veel tijd aan het vinden van de richting van de markt op basis van analyse op een hoger tijdsbestek.

Bijvoorbeeld, alvorens een koop-transactie in de EURUSD te maken, zou een goede handelaar de prijsrichting op de daggrafiek tot de uurgrafiek moeten vinden en wachten op een actieve sessie. 

Met actieve sessie bedoel ik de sessies in Londen en New York, wanneer banken en andere instellingen open zijn en liquiditeit verschaffen aan de markt. 

Aan de andere kant, als een beginnende trader alleen naar de 5-minuten grafiek kijkt op een willekeurig tijdstip, heeft hij een grotere kans om te falen. 

Wat moet een beginnende handelaar doen?

De kern van scalpen is het begrijpen van de marktstructuur. 

Als de algemene marktcontext, gebaseerd op technische analyse, fundamentele analyse of marktsentiment, een koopopportuniteit toont, dan moet de trader alleen scalpen in de richting van de kooptrend; anders moet hij de trade overslaan en wachten op een andere setup.

Dit zijn trades met een hoge kans van slagen.

Deze trades zou scalper moeten nemen, en alleen die.

Ongetwijfeld is scalpen de snelste manier om geld te verdienen op de beurs, en veel professionele handelaren maken er gebruik van. 

Beginners bestuderen dus ook beter hoe zij de koersrichting kunnen bepalen en deze matchen met hun scalping-strategie om het maximale voordeel te behalen.

Back to blog