Hoe overwin je de slechte gewoonte van te veel traden?

Zowel beginnende als ervaren traders hebben de slechte gewoonte om te veel te traden.

Meestal zijn de belangrijkste factoren die dit veroorzaken frustratie, gemiste kansen, het verliezen van een trade en de wens om snel rijk te worden. Soms staat deze dure gewoonte ons in de weg, als we niet reageren op een tradesignaal, wanneer de tijd rijp is.

De belangrijkste kwestie is dat deze gedragspatronen ontstaan zonder het onder controle te hebben. De meeste traders zijn zich bewust van de destructieve aard van te veel traden en toch maken ze dezelfde fout telkens weer opnieuw.

Nu zal je jezelf afvragen:

“Hoe doorbreken we de slechte gewoonte van te veel traden?”

Het probleem is dat de meest traders zoeken naar antwoorden op de verkeerde plekken. Er is geen magische oplossing die meteen al je slechte gewoonten oplost.

Eén van de technieken die goed werkt voor doorgewinterde traders is het bewust zijn van de gevolgen van te veel traden. Dit kan ons helpen om te veranderen.

Het goede nieuws is dat we deze slechte gewoonte achter ons kunnen laten en duurzame veranderingen in je trade activiteiten kunnen maken. Als je je bewust bent van de negatieve gevolgen van je trade gedrag, zal dit bewustzijn je in een andere gemoedstoestand brengen.

Je zal nooit terugvallen in de slechte gewoonte van te veel traden, wanneer je je bewust bent van de verschrikkelijke gevolgen die het kan hebben.

Kijk bijvoorbeeld naar deze analogie:

Als iets niet gaat zoals gepland, kan een chirurg die opereert deze frustraties niet zijn werk laten belemmeren. Het bewustzijn van de chirurg dat een patiënt kan overlijden, als hij handelt naar zijn frustratie, houdt hem onder controle.

Sommige procedures gaan niet geweldig, net als traden ook niet altijd goed gaat. Het bewustzijn van de gevolgen zou echter moeten voorkomen dat de trader handelt naar zijn frustraties. Wanneer je weet dat te veel traden in de weg kan staan om een succesvolle trader te worden, zal je twee keer nadenken voor je handelt vanuit frustraties. 

Zurück zum Blog